Ministerul Finanțelor: A fost actualizat ghidul e-Factura. Ce trebuie să știe contribuabilii

Ministerul Finanțelor a actualizat ghidul de accesare și utilizare a sistemului RO e-Factura. Oficialii ministerului au anunțat că măsura a fost luată în contextul îmbunătățirii sistemului, pe fondul colaborării cu firmele care oferă servicii de contabilitate și cu reprezentanții mediului de afaceri. Ghidul este disponibil AICI.

Un aspect important semnalat de contribuabili a fost imposibilitatea accesării sistemului în situațiile în care au loc lucrări de mentenanță la nivelul Spațiului Privat Virtual, au menționat, în comunicat, reprezentanții MF. Conform anunțului, utilizarea e-Factura se poate face acum direct de pe site-ul ANAF (trebuie însă ca utilizatorul să aibă cont în SPV, unde s-a înregistrat în baza certificatului digital).

„Fiecare discuție și fiecare îmbunătățire adoptată au ținut cont de nevoile semnalate de contribuabili. Avem deja o serie importantă de actualizări, din care reamintesc: A fost introdusă și funcția de autofacturare, platforma nu mai poate înregistra aceeași factură de mai multe ori, a fost introdusă filtrarea pe criterii specifice, descărcarea facturilor se poate face direct în PDF, a fost rezolvată problema zecimalelor și lista continuă. Acum lucrăm la o aplicație simplificată pentru firmele mici care nu au un volum mare de facturi, pe care o vom lansa la începutul lunii martie. Am spus de la bun început că sistemul este unul perfectibil și că ne-am angajat să fim flexibili și receptivi la feedback, iar toate aceste modificări demonstrează această deschidere de a face implementarea cât mai accesibilă”, a declarat ministrul Marcel Boloș, citat în comunicat.

Reprezentanți ai CECCAR au participat, la finalul lunii ianuarie, la o întâlnire cu ministrul Finanțelor și cu alți specialiști din cadrul ministerului, pentru a discuta cu privire la sistemul RO e-Factura, precum și despre ajustarea legislației și optimizarea sistemelor informatice conexe destinate contribuabililor.

Citește mai mult în CECCAR Business Magazine.

smartmockups_lswvig6y-1024×682

Leave your comment