CE a actualizat instrumentul eLeniency pentru a acorda întreprinderilor acces online la documentele din cadrul procedurilor de clemență și de tranzacție

Comisia Europeană (CE) și-a actualizat platforma online „eLeniency” pentru a se asigura că întreprinderile care sunt părți la procedurile antitrust în cazurile ce vizează carteluri pot avea acces la documente online, într-un mod simplu și sigur, a anunțat Executivul comunitar, într-un comunicat. Această nouă versiune permite o interacțiune eficientă cu părțile și adaptează instrumentul la noile metode curente de lucru.

Prin intermediul platformei eLeniency, introdusă în 2019 ca instrument unidirecțional, întreprinderile și reprezentanții legali ai acestora pot să depună online declarații și documente în cadrul procedurilor de clemență, de tranzacție și de cooperare din cazurile ce nu vizează carteluri. Cu toate acestea, până în prezent, documentele care făceau obiectul unei protecții speciale, cum ar fi declarațiile întreprinderilor, se puteau accesa exclusiv în mod fizic, la sediul Comisiei.

„Noua versiune bidirecțională a instrumentului eLeniency va permite Comisiei să ofere acces online la documente, în mod simplu și sigur. Prin urmare, părțile nu vor mai trebui să ajungă la sediul Comisiei pentru a avea acces la documente sau a primi o serie de documente și informații prezentate în cursul procedurilor de clemență, de tranzacție privind cartelurile și de cooperare în afara cartelului”, se menționează în comunicat.

Citește mai mult în CECCAR Business Magazine.

fond-de-47-milioane-euro-pentru-protejarea-proprietatii-intelectuale-a-imm-urilor-din-ue-s13927-300×182

Leave your comment