Asmâa Resmouki, noul președinte al IFAC

International Federation of Accountants (IFAC), vocea profesiei contabile globale, anunță alegerea Asmâa Resmouki în funcția de președinte al federației. Resmouki este primul președinte al IFAC din regiunea Africa-Orientul Mijlociu și cea de-a treia femeie președinte din istoria organizației.

„Sunt onorată să fiu aleasă în funcția de președinte al IFAC și mândră să fiu primul președinte al organizației din regiunea Africa-Orientul Mijlociu. Acesta este un exemplu clar al modului în care IFAC conduce prin puterea exemplului în domeniul diversității”, a declarat Resmouki. „Aștept cu interes să continui să lucrez alături de Consiliul și conducerea IFAC pentru a genera rezultate în baza mandatului nostru de interes public și pentru a avansa impactul nostru pozitiv asupra unei profesii contabile, a unor organizații din sectoarele public și privat și a unor piețe și economii puternice și sustenabile”, a adăugat aceasta.

Cu o experiență de peste 30 de ani în profesie, inclusiv ca Big 4 Audit partner la EY și Deloitte, Asmâa Resmouki s-a alăturat Consiliului IFAC în noiembrie 2017, fiind nominalizată de Ordre Des Experts Comptables din Maroc. Resmouki a ocupat funcțiile de președinte al Comitetului pentru guvernanță în 2020 și președinte al Comitetului pentru planificare și finanțe (PFC) în 2021 și 2022.

Totodată, IFAC anunță alegerea lui Jean Bouquot în funcția de președinte adjunct. Bouqout, cu o experiență de peste 42 de ani ca auditor în diferite funcții cu largă deschidere către activitățile internaționale, s-a alăturat Consiliului IFAC în noiembrie 2020 la nominalizarea Compagnie Nationale des Commissaires aux Comptes (CNCC) și Conseil National de l’Ordre des Experts-Comptables din Franța.

În ceea ce privește Consiliul IFAC, s-a votat numirea a trei noi membri: Kathryn Byrne (AICPA, SUA), Francisco A. M. Sant’Anna (CFC/IBRACON, Brazilia) și Prof. Sidharta Utama (IAI, Indonesia) și reînnoirea mandatului altor șase membri: Fiona Wilkinson (CCAB (ICAEW), Marea Britanie), Yeong Kyun Ahn (KICPA, Coreea de Sud), Joan Curry (CAI, Irlanda), Caroline Gardner (CIPFA, Marea Britanie), Dr. Winnie Nyamute (ICPAK, Kenya) și Ismaila Zakari (ICAN, Nigeria).

Pe lângă alegerile menționate mai sus, Adunarea membrilor IFAC a aprobat includerea în Federație a Ordre National des Experts-Comptables et des Comptables Agréés du Burkina Faso, și acordarea statutului de organisme asociate altor patru organizații: Association of Professional Financial Managers (Azerbaijan), Ordre National des Experts Comptables et des Comptables Agréés du Mali, Qatari Association of Certified Public Accountants și Auditors’ Chamber of Ukraine.

Deciziile privind noile numiri și recunoașterea calităților de membru sau organisme asociate au fost aprobate în cadrul ședinței Adunării membrilor IFAC desfășurată la 15 noiembrie 2022.

Întregul comunicat poate fi consultat pe site-ul IFAC, fiind disponibil atât în limba engleză, cât și în limba română cu ajutorul integrării instrumentului Google Translate de către IFAC. Varianta în limba română poate fi accesată din bara de sus a site-ului, de la butonul dedicat.

Vă rugăm să aveți în vedere că informațiile de pe site-ul IFAC sunt traduse automat prin intermediul Google Translate. CECCAR nu își asumă responsabilitatea pentru acuratețea traducerii informațiilor de pe site-ul IFAC, neavând nicio contribuție în acest sens. Textul original este cel disponibil în limba engleză.

(Copyright foto: Asmâa Resmouki / Linkedin)

Asmaa-Resmouki-300×300

Leave your comment